YoVDO

Python Practice: Real-World Coding Challenges

Offered By: LinkedIn Learning

Tags

Python Courses Object-oriented programming Courses Data Structures Courses File Handling Courses Multithreading Courses

Course Description

Overview

Save Big on Coursera Plus. 7,000+ courses at $160 off. Limited Time Only!
Get practice using Python by completing the challenges in this project-based course.

Syllabus

Introduction
  • Stepping up to the challenge
  • Who this course is for
  • Laying out the code
1. Quickstart
  • Challenge: It's hip to be square
  • Solution: It's hip to be square
2. Basic Data Types
  • Challenge: Sense of direction
  • Solution: Sense of direction
3. Basic Data Structures
  • Challenge: Structuring scribes
  • Solution: Structuring scribes
4. Control Flow
  • Challenge: Hitting a wall
  • Solution: Hitting a wall
5. Functions
  • Challenge: Plotting the course
  • Solution: Plotting the course
6. Classes and Objects
  • Challenge: Extending the scribe
  • Solution: Extending the scribe
7. Errors
  • Challenge: The trouble with scribbles
  • Solution: The trouble with scribbles
8. Threads and Processes
  • Challenge: When I move, you move
  • Solution: When I move, you move
9. Working with Files
  • Challenge: Single file
  • Solution: Single file
10. Packaging Python
  • Challenge: Handling arguments
  • Solution: Handling arguments
Conclusion
  • Continue your Python journey

Taught by

Ryan Mitchell

Related Courses

Introduction à la programmation orientée objet (en Java)
École Polytechnique Fédérale de Lausanne via Coursera
C++ For C Programmers, Part A
University of California, Santa Cruz via Coursera
Introduction to Programming for Musicians and Digital Artists
California Institute of the Arts via Coursera
Beginning Game Programming with C#
University of Colorado System via Coursera
Paradigms of Computer Programming
Université catholique de Louvain via edX